Racheta de tenis

    O rachetă este un articol sportiv format dintr-un cadru cu mâner, cadru de care este prinsă o rețea de corzi întinse, folosită în unele sporturi, cum ar fi tenis, badminton sau squash pentru lovirea mingii.

    Rama de rachete pentru toate sporturile a fost în mod tradițional făcută din lemn masiv (mai târziu lemn laminat) și corzi de intestin de animal cunoscut sub numele de catgut. Dimensiunea tradițională a rachetei a fost limitată de forța și greutatea cadrului din lemn care trebuia să fie suficient de rezistent pentru a ține strungurile și suficient de rigid pentru a lovi mingea din miscare. Producătorii au început să adauge lemn laminat la constructia rachetei din lemn clasic pentru a îmbunătăți rigiditatea. Rachetele care nu erau din lemn au fost fabricate mai întâi din oțel, apoi din aluminiu și apoi compuse din fibră de carbon. Lemnul este încă folosit pentru rachetele de tenis, dar si alte sporturi adiacente. Cele mai multe rachete sunt acum fabricate din materiale compuse, inclusiv fibră de carbon sau fibră de sticlă, metale precum aliaje de titan sau ceramică. Catgut fost înlocuit parțial cu materiale sintetice, incluzând nailon, poliamidă și alți polimeri. Racordajele rachetelor se trag atunci când este necesar, chiar si dupa fiecare meci la nivel profesionist. În ciuda numelui, "catgut" nu a fost niciodată făcut din nici o parte a unei pisici.

    Tenisul este un sport cu racheta care poate fi jucat individual împotriva unui singur adversar (simplu) sau între două echipe a câte doi jucători (dublu). Fiecare jucător folosește o racheta de tenis pentru a lovi o minge de cauciuc acoperită cu fetru peste sau în jurul unui fileu și în terenul adversarului. Obiectivul jocului este să manevreze mingea în așa fel încât adversarul să nu poată juca o întoarcere validă. Jucătorul care nu poate întoarce mingea nu va câștiga nici un punct, în timp ce jucătorul opus va câștiga.

 Cand a aparut:

    În secolul al XV-lea, atunci când mingile erau confecționate din piele umplută cu păr uman sau de cal, au apărut și primele rachete, iar acestea arătau într-un mod la fel de surprinzător. Șiruri de intestine ale animalelor erau legate în interiorul unui cadru de lemn. Cei creditați cu această invenție au fost italienii, explozia comerțului de rachete luând amploare mai târziu în cizmă. Primele exemplare au avut un mâner lung, un cap mic și oval, în formă de lacrimă, asemânându-se mai degrabă cu o rachetă de squash din prezent. Jocul de la acea vreme se apropia cu unul de squash, disputându-se tot indoor, diferența fiind făcută de faptul că se juca peste un fileu, și nu împotriva unui perete.

Ce brand este:

-Babolat

-Wilson

-Head

 Cum se intretine:

   Este esențial să luam în considerare locul de depozitare înainte de a cumpăra o rachetă, deoarece cel mai rău lucru pe care îl putem face rachetei este să nu o păstram în locul potrivit.

Cum se foloseste:

   Racheta se foloseste in mai multe prize, se poate tine in mana in mai multe tipuri cum ar fi priza inchisa, priza continentala, priza deschisa, priza cu o mana, priza cu doua maini.

Ce pret are:

   Pretul unei rachete de tenis poate varia in functie de varsta, greutatea acestei rachete, materialul din care este fabricata, inaltimea jucatorului iar in functie de aceste specificatii o racheta de tenis poate pornii de la pretul de 810 lei si poate ajunge pana la 1300 de lei.

Care sunt alternativele acesteia:

Alternativele unei rachete de tenis pot fii rachetele de badminton si rachetele de squash.    Ghidul Complet pentru Cumpărarea Rachetelor de Tenis în România

 

 

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog